Biasiswa Piala Dunia FIFA 2018-2019

Biasiswa Piala Dunia FIFA 2018-2019 – Pihak FIFA mengumumkan biasiswa kepada pelajar yang berada di sekolah menengah, sekolah perdagangan, kolej atau universiti dengan jurusan perniagaan, komunikasi atau media.

biasiswa FIFA

Anugerah Biasiswa: $1500

Kewarganegaraan yang layak: Pelajar antarabangsa layak memohon geran ini.

Kriteria Kelayakan: Pemohon mesti memenuhi kriteria berikut:

Mesti menjadi sukarelawan komuniti, mesti mempunyai PNG 3.0 atau lebih baik, mesti mempunyai kegiatan tambahan.

Keperluan Bahasa: Pemohon yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris biasanya diperlukan untuk memberikan keterangan kecekapan dalam Bahasa Inggeris.


KAEDAH PERMOHONAN

Pelajar yang bersedia menyertai program biasiswa Piala Dunia FIFA 2018-2019 ini hendaklah mengemukakan esei (dalam Bahasa Inggeris) 1000-1200 perkataan mengenai “Pengaruh dan Kekuatan Media Dalam Dunia Moden” (Influence and Power of Media In Modern World)

Pelajar yang mengemukakan esei kualiti terbaik akan menerima biasiswa ini.


Semua pemohon perlu memberikan nama, nombor telefon dan alamat mereka supaya pihak penaja biasiswa dapat mengesahkan identiti dan pendaftaran pengajian/sekolah mereka.

Semua pemohon mesti memahami bahawa tidak akan ada penambahan maklumat anda setelah permohonan pertama dihantar.

Tarikh tutup: 10 Oktober 2018

Silakan share kepada rakan-rakan anda dalam group whatsapp dan telegram. Hanya klik button share. Sama-sama kita bantu membantu antara satu sama lain. Follow dan like Facebook kami di https://facebook.com/biasiswa.info/ dan follow juga telegram kami untuk dapatkan kemaskini pantas biasiswa dan tajaan di https://telegram.me/biasiswa


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *